‹ Like CoopStroom on Social Media

26 November 2018 00:00

Maak kennis met het geothermisch succes van de Kempen

Op 14 september 2015 gaf VITO het startschot voor een geothermische boring op de Balmatt-site in Mol. In het kader van STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) zal op 25 oktober reeds de 5000e leerling deze toekomstgerichte energievorm bezoeken. In het najaar van 2018 wordt de laatste hand gelegd aan de eerste geothermiecentrale voor warmte en elektriciteit in de Benelux.

Met de ingebruikname van de geothermische centrale krijgen ook de klasbezoeken een face-lift met een gloednieuwe STEM-leercentrale geothermie en warmtenetten, gamification, virtual reality en geologische verrassingen. De STEM-leercentrale werd met steun van de provincie gebouwd door leerlingen van Sint-Jozef Geel (Kogeka), Technisch Instituut Sint-Paulus Mol en Campus Het Spoor Mol.

Op maandag 26 november, nodigen we jullie, leerlingen, leerkrachten, directies en sympathisanten-ondernemers, graag uit om het geothermisch succes van de Kempen te vieren en om kennis te maken met de STEM-rondleiding op de site van de gloednieuwe geothermische centrale en de STEM-leercentrale geothermie en warmtenetten.


Organisatie: VOKA

Datum: 26/11/2018

Locatie: VITO, Mol

;