‹ Like CoopStroom on Social Media

Bibliotheek Beernem

PV-installatie met koppeling aan laadpalen voor elektrisch autodelen.

In Beernem starten we ons eerste project waar we de combinatie maken tussen fotovoltaïsche zonnepanelen en een laadpaal en elektrische deelwagens. De project komt tot stand in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en de Gemeente Beernem. We plaatsen de zonnepanelen op het dak van de bibliotheek en sluiten de installatie aan op het gemeentehuis.

Onze groene stroom van CoopStroom leiden we naar een laadpaal die we plaatsen aan de parking van de kleine Beer (achterkant bibliotheek). We voorzien twee elektrische wagens. Een kleine praktische stadswagen: een Renault ZOË, ideaal voor verplaatsingen met het gezin. Daarnaast een kleine bestelwagen: een Nissan ENV200, ideaal om een kleine zaken te verhuizen om je afval naar het containerpark te vervoeren.

De coöperanten van CoopStroom delen deze elektrische voertuigen met de gemeentediensten van de gemeente Beernem.

Autodelen in 4 stappen

Zorgeloos autodelen doe je met CoopStroom. Volg hiervoor de volgende 4 stappen.

Stap 1 Word lid

Gebruikers worden lid van CoopStroom. Hiervoor schrijf je jezelf in voor minstens 2 aandelen (€500) in de coöperatie CoopStroom cvba so. Dit is éénmalig en je kan levenslang gebruik maken van onze auto's. Let op: je blijft wel minstens 6 jaar lid.

Gebruikers dienen aan onze voorwaarden te voldoen, met name minstens 2 jaar een rijbewijs te hebben en ouder te zijn dan 20 jaar.

Stap 2 Download de CoopStroom app.

Via onze app kies je jouw auto. Je doet de deuren open via de app.

Stap 3: Koop jouw bundel

Je kan een kleine of een grote bundel aankopen. Je ontvangt hiervoor het bijhorend aantal credits.

Bundels koop je aan in de CoopStroom app.

Indien de credits op zijn, moet je credits kopen alvorens opnieuw te reserveren. Tijdens het gebruik kunnen jouw credits tijdelijk onder nul gaan. Maar geen nood, de auto valt niet stil. :-)

Aangekochte credits vervallen niet!

Bij elke aankoop ontvang je een bevestiging.

... of kies een abonnement

Je kan kiezen tussen een klein en een groot abonnement. Je engageert je hiermee voor een minimale vaste afname van credits. Je ontvangt dan elke maand een vaste hoeveelheid credits ter waarde van jouw abonnement.

Je tekent in voor minstens 1 jaar.

We regelen jouw abonnement via een maandelijkse domiciliëring.

Credits kan je opsparen, tot een maximum van 7000 credits voor een klein abonnement, en een maximum van 16000 credits op een groot abonnement. Zolang deze maximale aantal credits op jouw CoopStroom rekening staan, worden geen credits meer bijgestort.

Je rekening kan onder nul gaan. Je kan hierbij nog steeds nieuwe reservaties maken.

Wanneer jouw credits minder dan nul zijn, dan worden de eerder gebruikte credits verrekend met het volgende maandafrekening.

Je kan na 1 jaar maandelijks opzeggen. Na opzeg blijven je credits beschikbaar. Na opzeg kan je ook steeds credits kopen via de bundels.

Stap 4 : Reserveer je wagen en vertrek

Je reserveert de wagen via de CoopStroom app. Je doet de deuren open via de app. Druk op start en weg ben je.


Vaak gestelde vragen over dit project:

Partago speciale functies

Deel een CoopStroom rekening! Gebruikers kunnen credits delen door samen een CoopStroom rekening te delen. Credits aangekocht door één gebruiker kunnen door een andere leden van de groep gebruikt worden. Ideaal voor een gezin of voor bedrijven.

Volg al jouw transacties in de CoopStroom app.

Gebruik de laadpassen in de auto en laadt overal in Vlaanderen op. Dit is in de tarieven inbegrepen.

Wat bij wijzigen en annuleren van een rit?

Je kan op elk moment een geplande rit annuleren of inkorten. Indien dit minder dan 2 dagen op voorhand gebeurt, dan geven we de helft van de credits terug. Indien je meer dan 2 dagen op voorhand annuleert of inkort, kost je dit niets.

Je kan op elk moment een rit verlengen, ook tijdens jouw rit. Deze verlenging kost jou het normale tarief.

Wanneer je later dan je geplande uur terug bent, zonder je reservatie te verlengen, dan kost deze extra tijd dubbel.

Wat bij uitstap?

Bij afsluiten van jouw account rekenen we je credits af. Sta je onder nul, dan betaal je aan 0.075 euro per credit. Heb je credits over, dan betalen we je de credits terug aan 0.03 euro per credit.

Je borg voor het gebruik is 2 aandelen van CoopStroom. Die kan je terugkrijgen na 5 jaar lidmaatschap in de coöperatie, waarbij de uitbetaling van de borg volgt in het daaropvolgende jaar.

;